Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Απογοητεύτηκα από την ψήφο μου...

Τελικά στις εκλογές ψήφισα Οικολόγους Πράσινους. Τους ψήφισα γιατί πίστευα ότι θα ξεπερνούσαν το 3% κι έτσι δε θα βοηθούσα με την ψήφο μου έμμεσα τα κόμματα που δεν υποστήριζα (γιατί αυτή είναι η κατάσταση με το υπάρχον εκλογικό σύστημα, το οποίο θεωρώ αρκετά αντιδημοκρατικό) και γιατί ήθελα να υπάρχει μιά πράσινη φωνή στη βουλή, μπας και διορθώσουμε ένα από τα σοβαρότερά μας προβλήματα, το περιβαλλοντικό, που μάλιστα πιστεύω ότι έχει κοινή λύση με το οικονομικό, επίσης από τα σοβαρότερά μας προβλήματα.


Ο λόγος που απογοητεύτηκα δεν ήταν ότι δε ξεπέρασαν τελικά το 3%, πράγμα που δε θα μπορούσα άλλωστε να έχω προβλέψει, αλλά ότι τους έγινε πρόταση από την κυβέρνηση να αναλάβουν θέση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και αρνήθηκαν!!
Μα είναι δυνατόν? Τους δώθηκε η δυνατότητα να κάνουν ενδεχομένως πραγματικότητα κάποια από τα σχέδιά τους μέσα από μία καίρια θέση, που εκφράζει την πολιτική τους φυσιογνωμία, παρότι τελικά δε μπήκαν στη βουλή και αρνήθηκαν? Ποιοί είναι άραγε οι πραγματικοί λόγοι πίσω από αυτή την άρνηση (γιατί το λογύδριο του Χρυσόγελου δε πολυστέκει λογικά)?
Α, αρνήθηκε και η Δαμανάκη για υφυπουργός στο νέο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη... Μα τι γίνεται?

Αντιθέτως, άρχισα να συμπαθώ τον ΓΑΠ... Πέρα του ότι έκανε δύο προτάσεις για υφυπουργούς σε στελέχη άλλων κομμάτων (σημαντική κίνηση συνεργασίας), είχε κάνει αυτή την πολύ σημαντική συζήτηση με τους bloggers πριν τις εκλογές, υποστηρίζει το wikipolitics, βάζει σε δράση ένα νέο τρόπο στελέχωσης των θέσεων των Γενικών και των Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών (μπράβο!), έβαλε καταρτισμένους οικονομολόγους στο Υπουργείο Οικονομικών και γενικότερα έβαλε νεότερους πολιτικούς (και αρκετές γυναίκες) στο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε μιά πολύ καλή αναδιοργάνωση των υπουργείων (μόνο το να βγάλει επιτέλους αυτό το "θρησκευμάτων" από το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε, αλλά ας ελπίσουμε να γίνει κάτι και γιαυτό στη συνέχεια...)
Γενικά φαίνεται να βάζει όντως σε δράση το σχέδιο του για τις 100 πρώτες μέρες. Αν συνεχίσει έτσι θα είναι μιά ευχάριστη έκπληξη!

Και δεν είναι και εύκολη δουλειά με το μπάχαλο που τους άφησε (δείτε κι αυτό - μηδενική ανοχή της διαφθοράς έλεγε το δαμάλι...) η χειρότερη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση (σκάνδαλα, χρέη, φόροι...)
Σε σχέση πάντως με αυτό και τα αποτελέσματα, ακόμα απορώ με την ηλιθιότητα κάποιων... Ρε παιδιά, πρόπερσι το καλοκαίρι δεν κάηκε η Πελοπόννησος? Πως διάολο έβγαλαν πρώτους σε ψήφους τη ΝΔ σε όλη τη νότια Πελοπόννησο? Θα μου πεις και αμέσως μετά τις πυρκαγιές τα ίδια έκαναν, αλλά ξανά?
Θα μου ξαναπείς, μήπως τόσα χρόνια που είχαμε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση καλύτερα ήταν? Και τότε τίγκα στα σκάνδαλα και τα ρουσφέτια ήταν... Η γενικότερη κατάσταση της μεταπολίτευσης ήταν 19 χρόνια ΠΑΣΟΚ, 16 χρόνια ΝΔ,σύνολο 35 χρόνα διαφθορά με πηγή την ίδια τη νοοτροπία του λαού... Η τελευταία πενταετία ήταν απλά το αποκορύφωμα, όχι καμιά τρομακτική εξαίρεση στην επικρατούσα κατάσταση... Αλλά όταν η διαφθορά πηγάζει από τον ίδιο το λαό δεν είναι λογικό να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Αφού φτάσαμε την αλλαγή να την περιμένουμε από τα πρόσωπα και όχι από τους εαυτούς μας, ελπίζω να συνεχίσει αυτό που φαίνεται ότι πάει να κάνει ο Γιωργάκης, γιατί δείχνει να έχει διαφορετική συμπεριφορά από τους προηγούμενους (προς το καλύτερο δηλαδή, γιατί προς το χειρότερο έχουμε δει πολλά παραδείγματα) και αυτό είναι πραγματικά ευχάριστο αν δεν αποδειχτεί μόνο φαινομενικό... Αναμένουμε ανυπόμονα τις εξελίξεις λοιπόν!

4 σχόλια:

aliendna51 13 Οκτωβρίου, 2009 00:37  

Κι ένα ευχάριστο από το χώρο της παιδείας!
Επιτέλους μπαίνει η Θεωρία της Εξέλιξης στη διδακτέα ύλη στα ελληνικά σχολεία!! Καιρός ήταν. Έπρεπε να έχει γίνει χρόνια τώρα. Δεν είναι δυνατόν να διδάσκονται και να εξετάζονται τα παιδιά σε ένα μάθημα κατήχησης όπως τα Θρησκευτικά και να μη διδάσκονται ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της βιολογίας και της επιστήμης γενικά!
Έχουμε βέβαια κι ένα αρνητικό νέο. Κατάργησαν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.. Ας ελπίσουμε να είναι απλά προσωρινό για να ξαναγίνει με περισσότερη διαφάνεια, αν και ο λόγος που αναφέρεται στην εγκύκλιο είναι η έλλειψη κονδυλίων. Δε ξέρω, αλλά θυμάμαι να λένε πως θα διαθέσουν 1 δισεκατομμύριο € επιπλέον και ότι θα βρουν σίγουρα το 5% για την παιδεία... Και είναι παραπάνω από σαφές το πως θα μπορούσαν να τα βρουν...

aliendna51 26 Οκτωβρίου, 2009 15:43  

Προφανώς και δε θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο καλά νέα.. Ορίστε.

aliendna51 04 Νοεμβρίου, 2009 11:22  

Να και ένα πολύ καλό νέο!!

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP